973 652 525 / 659 610 477 trebotur@trebotur.com

Activitats

Voleu retornar als orígens i endinsar-vos a la terra dels dinosaures? Al Pallars Jussà trobareu espectaculars testimonis de l’evolució de la humanitat, amb coves prehistòriques, la petjada dels romans, les torres i els castells que van definir les fronteres medievals.

Amb capital a Tremp, és una de les comarques més grans de Catalunya.

Destaca per la varietat de paisatges que permeten visitar des de planes agrícoles fins a boscos intensos, penya-segats o alta muntanya. A la banda nord s’estén la vall Fosca, envoltada de més de 30 estanys i cims altíssims. Més cap al sud es troba el congost de Mont-rebei i la Serra de Boumort.

És terra rica en flora i fauna –amb molta presència de carronyaires i rapinyaires–, però també en jaciments paleontològics –amb petjades de dinosaures–, en castells de frontera o en pobles medievals.

El Pallars Jussà ens ofereix diverses propostes de senderisme i rutes de muntanya per gaudir de la naturalesa. Aquesta comarca pirinenca té quatre zones ben diferenciades: al centre i a l’oest la Conca de Tremp i la Terreta, entorn de la Noguera Pallaresa i els seus dos pantans, el de Sant Antoni i el de Terradets, concentra la major part de la població (amb una agricultura de tipus més aviat mediterrani, complementada amb activitats comercials i industrials); al nord, la vall del Flamisell o Vall Fosca, que puja cap a l’alta muntanya entre les comarques veïnes del Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça; al nord-est trobem la Conca de Dalt entorn de la població de la Pobla de Segur, amb el peculiar Congost de Collegats; i al sud-est la Conca Dellà, al voltant de la vila d’Isona. La Serra del Montsec, al sud, actua de frontera natural amb la comarca veïna de la Noguera i ens ofereix espectaculars congostos.